Kecsketejes szappanok

Bár Kleopátra óta tudjuk, hogy a kecsketej legendás bőrszépítő hatással bír, mégis, a mindenki által elérhető, kecsketej-alapú termékekre sok-sok évszázadot várt a világ.A kecsketejet csodaszerként tartja számon a kozmetikai ipar. 
A kecsketej rendkívül gazdag A, D, E, K, B1, B2, B5 vitaminokban, proteinekben és ásványi anyagokban, valamint mikroelemekben, tartalmaz: kalciumot, foszfort, magnéziumot és cinket, könnyen felszívódó, több mint 70-féle telítetlen zsírsavat. 
Elektrolit tartalma miatt gyulladáscsökkentő hatású, ezért kitűnően alkalmas külsőleges használata során a bőrallergia, ekcéma és kiütések enyhítésére. 
A kecsketejben található ásványi anyagok megegyeznek a bőr védőrétegében található anyagokkal, így a belőle készült szappanok mindennapi használatra ajánlottak, mert nem szárítják a bőrt. Előnyös tulajdonsága a kecsketejet tartalmazó kozmetikumoknak továbbá, hogy lúgos kémhatással rendelkeznek, így visszaállítják a bőr normál PH- értékét. 
Q-10 tartalma miatt kifejezetten előnyös a száraz, idősődő, ekcémás bőrnek. Ráadásul a kecsketej természetes AHA sav forrás, ami finoman hámlasztja a bőr fáradt felső rétegét és segíti a friss bőr képzését.
A kecsketejből készült szappanok használata ajánlott érzékeny és száraz bőrűeknek, ekcémásoknak, pattanásos bőrűeknek, valamint mindazoknak, akik szeretik a természetes alapanyagú kozmetikumokat.
Kínálatunkban elérhető natúr kecsketejes szappan (színezék és illatanyag mentes), valamint kamillás kecsketejes szappan is. A kamillát elsősorban gyulladáscsökkentésre alkalmazzuk, de antibakteriális hatása miatt is ismert. Egyes hatóanyagai sebgyógyításra is alkalmasak.
Amennyiben rendelni szeretne tőlünk, kérjük írjon nekünk az akosszappan@gmail.com email címre.