Shea vajas szappanok

Az afrikai népek több ezer éve használják, mégis a nyugati országok kozmetikai iparága még csak egy-két évtizede fedezte fel és kezdte el használni. A shea vaj egy Közép-Afrikában élő fa, a karité fa terméséből készül. A karitéfa 20 éves korában hozza első, nagy, szilvára hasonlító, csonthéjas terméseit és akár 200 éven keresztül is terem. A leszüretelt gyümölcsök 60-70% zsírtartalommal rendelkeznek. A tradícionális feldolgozás eredménye egy közepes keménységű, törtfehér színű, édeskés illatú növényi zsiradék, amelyet shea vajnak hívnak. 
A hidegsajtolás rendkívüli előnye, hogy a shea vaj igen magas A-, E- és F-vitamin tartalmát képes megőrizni. 
A shea vaj "titka", hogy összetétele nagyon hasonlít az emberi bőrt védő természetes emulzió összetételéhez, vitamintartalma pedig szinte tökéletes bőrápolóvá teszi. 

A shea vaj használata: 
  • A sheavaj rendkívül erőteljes sebgyógyító és regeneráló hatású anyag. Gyakran használják gyógyászati termékekben, mivel gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik. Évezredek óta használják a sebek, ekcéma, szépséghibák, pigmentfoltok, kirepedezett ajkak, narancsbőr, sötét foltok kezelésére, valamint csökkentik vele a pikkelysömör okozta irritációt.
  • A sheavaj olyan természetes, kb. 4-7 faktorszámú természetes napvédőszernek minősül, amely különböző módokon nyújt védelmet a nap ultraviola sugarai ellen. A sheavajat az egyik legjobb bőrápoló anyagnak tartják, főleg télen és napozás után, mivel rendkívüli módon hidratálja a bőrt.
  • A sheavajat világszerte az egyik legjobb természetes öregedésgátló és hidratáló anyagnak tartják. A sheavaj stimulálja a kollagén termelését, biztosítja, hogy a bőr fiatalos maradjon.
  • A sheavaj hatékonyan nyugtatja a száraz, viszkető fejbőrt és megszabadít a korpától is. Gyulladásgátló hatású, valamint könnyedén felszívódik a bőrben anélkül, hogy bármilyen zsíros anyagot hagyna hátra, vagy eltömítené a pórusokat.
  • Az A- és E-vitamin jelenléte miatt a sheavaj kiválóan hidratálja a hajat egészen a tövétől a hajvégekig. Emiatt természetes kondicionálóként használható. (hosszú haj esetén javasolt az almaecetes öblítés a mosás végén)
Shea vajas szappanjaink között megtalálható a teafa olajjal készült és a jázmin illatú is. Nyáron szezonálisan készítünk kakaóvajjal és menta illattal (bőrvédő és hűsítő jellege miatt). 
Amennyiben rendelni szeretne tőlünk, kérjük írjon nekünk az akosszappan@gmail.com email címre.