Olívaolajos szappanok

Az olajfa (olea europaea), jellemzően mediterrán ősi kultúrnövény, csonthéjas termése az olajbogyó, ebből állítják elő az olívaolajat. Az olívaolaj zöldessárga színű, kellemes állagú, édeskés ízű folyadék, a mediterrán konyha alapvető hozzávalója.
Az olívaolaj Egyiptomban mindennapos kozmetikum volt, a mediterrán országokban pedig máig természetes orvosságként használják.  
Az olívaolaj nagyon sok természetes antioxidánst tartalmaz, A-, E-, D- vitamint és béta-karotint. A szervezet számára létfontosságú telítetlen zsírsavak, linolsav, linolénsav és arachidonsav is megtalálható benne. A zöld színű olívaolaj finomabb, mint a sárga színű. Az olívabogyó maradékból további vegyi úton történő olajkinyerési eljárással készül, az ún. sansa olaj, mely 1%-ban tartalmaz extra szűz olívaolajat, melynek élettani hatása nem ismert. Ezzel szemben az extra szűz olívaolaj az olajbogyó első sajtolásának eredménye, mely mentes mindenfajta vegyi eljárástól és valamennyi hasznos összetevője még az olajban van. 
Az olívaolaj kémiai felépítésben minden más természetes olajnál közelebb áll a bőr által kiválasztott természetes faggyúhoz. Emiatt kiválóan hidratál, különösen a száraz bőr esetében.
Az olívaolaj tetőtől-talpig táplálja a bőrt, kiváló választás a legérzékenyebb, vagy problémás bőrűek és a legkisebbek számára is. Használata után biztosan nem lesz szüksége testápolóra, a bőre hidratált és selymes lesz. 
Önmagában az olívaolajból készült szappan kevésbé habzik, ezért adunk hozzá némi kókuszolajat, amellyel az összhatás így már tökéletes lesz. 

Az olívaolaj bőrre gyakorolt jótékony hatásai:
  • gazdag E-vitamin tartalma miatt regeneráló, ránctalanító hatású, 
  • gazdag antioxidáns tartalma miatt sejtregeneráló, öregedésgátló hatású 
  • nyugtató hatású, a bőr felszínét puhává és simává teszi 
  • növeli a bőr immunitását 
  • heg- és sebgyógyító hatású


Kínálatunkban elérhető natúr mandulás olívaolajos szappan (színezék és illatanyag mentes), valamint kakukkfüves, gyöngyvirágos és vanília-ibolyás szappan is. 
Amennyiben rendelni szeretne tőlünk, kérjük írjon nekünk az akosszappan@gmail.com email címre.